Antwerpen, cultureel en gezellig mannenweekend

Zaterdag 29.09.2018 was het dan zo ve,r vroeg in de morgen stonden we allemaal aan de koffie en thee bij Kevin. Nou ja allemaal, de helft van de organisatie was te laat en een van ons was op het verkeerde adres.

Toen we er allemaal waren, hup in de auto’s naar een verlaten parkeerplaats aan de rand van Antwerpen, waar het avontuur begon met heerlijke champagne en nog lekkerdere oesters. Na een mooie tramrit stonden we in het hart van Antwerpen, waar we een hotel hadden naast het centraal station. Kijk dat weet een taxi altijd te vinden, nuttig voor de avond dus.

Snel door met de tram (of is het nu een metro) naar de eerste activiteit. Lekker Belgische patatten bij een mooi tentje op de hoek van een bruisende straat, helaas die gaat pas later open. Naar de supermarkt dan maar, gezellig allemaal aan het stokbrood met worst, bier, kaas, sap en wat al niet meer. Heerlijk in de zon de dag was al lekker onderweg.

Een toer door brouwerij “de Koninck” met gelukkig een paar biertjes was de volgende activiteit, hierna moesten we opschieten wat anders zouden we de boot missen. Dus weer in de tram naar de haven (toen de juiste halte gevonden was), blijkt dat er toch nog wat tijd is voor de boot gaat. Biertje, nee natuurlijk niet we zijn in het prachtige Antwerpen. Op naar het de 10e verdieping van het MAS, gelukkig kon dit met de roltrap. Nadat we van dit uitzicht genoten hadden naar de boot, dreigden er nog 2 van ons achter te blijven op de kade. Gelukkig met de navigatie skills van onze Tafelaars en met wat doorzettingsvermogen zaten we toch allemaal nog in hetzelfde schuitje.  Dit schuitje bracht ons door de haven van Antwerpen onder het genot van een biertje met de wind in de rug. Heerlijk voor de middag.

De zeelucht maakt hongerig, op de vaste wal belanden we dan ook al snel in de slechtste frietkrot van Antwerpen. Waarbij het personeel binnen de zonnebril nodig had om de bedroefde kwaliteit zelf niet onder ogen te komen. Tevens blijkt tellen lastig, maar dat heeft één van ons even voor gedaan op zijn vingers + 1 of wel 11 friet geen 10.

Door de goede navigatie van de commissie belanden we in de stadsbus, waarbij we kennis hebben gemaakt met de oude van dagen van Antwerpen en een van ons de bijnaam “Hollandse …. “ heeft gekregen.

Even snel opfrissen, de stapkleren aan en door naar het diner. Met een kleine detour en een noodstop met de tram komen we toch heelhuids aan bij het diner. Dit diner was ook weer top geregeld, met de gezellige bediening van “Assia”. Een mooie speech van onze 40+er met een voorzet voor een fotocompetitie tot gevolg. Iets met prei, bodybuilders, autosleutels, kaas, leraressen, hond, werknemers, mooie kleuren, gehandicapte, lange vrouwen en fietsen. Bij de eerste bar was het wel druk met vrouwen alleen of dit de juiste keuze was valt te bezien. Op naar een bruin café met een 50+ vrouwelijke dj die snoeiharde techno draait. Waar vind je zo iets. Nou simpel, op de hoek van de markt in  Antwerpen. In dit bruine café hebben we genoten van klassiekers uit onze jeugd (voor de meeste dan). Een aantal biertjes, slechte verhalen en nog slechtere foto’s later door naar de club. Voor velen blijkt later dit de eindbestemming van de avond te zijn.

Als we de club binnen zijn is het nog niet zo druk. Geen probleem er is bier, doe er maar eentje dan. Na een half uurtje begint het al gezellig en drukker te worden. Een aantal van ons dansen of hun leven er vanaf hangt. Alleen op de dansvloer, geen bezwaar voor deze groep mannen. De commissie heeft zelfs geregeld dat het Tafellogo op de vloer wordt geprojecteerd, tof mannen.  Een aantal dansjes, nog slechtere foto’s en gesprekken later eindigt voor de meesten de avond. Een aantal diehards gaan nog door tot het bijna licht wordt. Nog even snel langs bij een bekend café in de buurt voor een afzakkertje. Kloppen en bellen heeft geen effect de deur blijft gesloten. De volgende dag blijkt dat er een brief hangt dat ze met vakantie zijn, niets van gezien de vorige avond.

Op de zondagmorgen worden we bruut gewekt door een föhn van een van onze mannen,  wat een herrie maken die dingen toch. Maar goed als we toch wakker bent, snel even douchen en naar de verse koffie. Heerlijk genieten in de zon op een terrasje voor het Centraal Station, dat is pas leven. Langzaam komt iedereen leven. Om ca. half elf is iedereen (deels) tot leven gekomen en volgt er een kleine ochtendwandeling naar het ontbijt. Het ontbijt is gezellig aan een grote (vierkante) tafel, napraten over de dag en nacht van gisteren. Niet iedereen heeft evenveel honger, een van ons heeft aan 2 muizenhappen meer dan genoeg voor de ochtend. Bij andere lijkt het wel of ze gisteren niets gegeten hebben.

Het laatste ritje met de tram is een feit. Gelukkig kunnen we de verlaten parkeerplaats inclusief alle auto’s terug vinden. Hier eindigt dan ook ons mannenweekend 2018.

 

Er rest mij niets anders dan te zeggen, top geregeld commissie. Het waren 2 fantastisch dagen in het schone Antwerpen. Op naar volgend jaar, waar zal 2019 ons brengen……